Verkiezingen 2022

Samen voor Valkenswaard doet voor de 2e keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Benieuwd naar ons laatste verkiezingsprogramma? Klik hieronder op de button. Maar u vindt op deze pagina ons programma ook puntsgewijs.

Ons team op de kieslijst 2022

Nummer 1

Fred Emmerik

Hallo ook de komende jaren zet ik mij voor u in. Meer woningen bouwen, zo mogelijk met zelfbewoningsplicht en op basis van realistische plannen. Met respect omgaan met het geld van de inwoners. Het dorpsinitiatief B & S en  de wijkcommissies steunen wij in hun activiteiten. Ook financieel. Ik ben ook een natuurmens. Dat genot wil ik graag delen o.a. door onze steun aan het project Dommelland.

Help Valkenswaard met een stem op ons. Valkenswaard is aan een nieuw geluid toe!

Nummer 2

Ton van Hees

Medeoprichter van de partij en sinds 2018 raadslid. Mensen moeten zich “veilig" en “thuis” voelen in hun wijk. Verenigingen zijn daarbij belangrijk. Zelf ben ik al jaren trainer/begeleider van het G-team van SV Valkenswaard. (Verkeers)veiligheid rond scholen verdient veel aandacht.  Onze inwoners moeten zich verbonden voelen met èn trots zijn op Valkenswaard.

Nummer 3

Ben Follon

De wereld om ons heen verandert veel en snel. Valkenswaard moet op de toekomst zijn voorbereid. Wij willen daar iedereen bij betrekken. We hebben daarbij speciaal oog en oor voor de verminderd zelfredzamen en mensen die het wat moeilijker hebben. Wij zijn open en eerlijk over wat we gaan doen en waarom. Wij beloven geen dingen die we financieel niet waar kunnen maken of die voor het plezier van enkelen ten koste gaan van anderen.

Nummer 4

Esther van Daal

Samen voor Valkenswaard heeft een groot sociaal hart, waar iedereen even belangrijk is. Leeftijd, huidskleur, religie, geaardheid, het maakt ons niets uit! Voor ons telt iedereen mee. U dus ook. Als lid van deze partij wil ik me inzetten voor natuurbehoud, duurzaamheid maar ook het welzijn van alle mensen. Doe mee en stem net als ik op Samen voor Valkenswaard.

Nummer 5

Evi Nissen

Hallo ik ben Evi, getrouwd met Dirk, moeder van 2 kids en geboren en getogen in Valkenswaard. Ik werk bij Valkenhof als functioneel applicatiebeheerder. Daarnaast ben ik kynologisch instructeur, politiek actief en ga ik graag met vriendinnen een wijntje drinken of met Dirk lekker uit eten. Binnen 'Samen' was ik één van de jongste actieve leden. Gelukkig zijn daar nu andere jongeren bijgekomen. Fantastisch om nu samen met hen voor de jongeren in Valkenswaard op te komen. 

Nummer 6

Fred Fens

Waarom ik bij 'Samen voor Valkenswaard' ben gegaan? Omdat 'Samen voor Valkenswaard' samen met de inwoners wil werken aan levendige en klimaatbestendige wijken met energieneutrale woningen voor iedereen. Zorgen voor voorzieningen en een bruisend dorpshart. Ik ga er alles aan doen om er mijn bijdrage aan te leveren. 

Nummer 7

Hans Deuze

Cultuur en Evenementen zijn al meer dan 40 jaar mijn passie. Cultuur is een wijds begrip, het betekent “alles wat niet van nature voorkomt en door mensen is gemaakt”. En dat fascineert mij. Valkenswaard moet weer bruisen! Evenementen zijn de kers op de taart en hoeven niet altijd veel geld te kosten, maar moeten wel gefaciliteerd worden. En daar zet ik me graag voor in! Daar heb ik wel uw stem voor nodig.

Nummer 8

Ben de Klerk

Als genomineerde voor SvV wil ik mij voornamelijk inzetten voor de inwoners van Dommelen. Als mede-oprichter van de wijkraad Dommelen en als bestuurslid van de voormalige politieke partij Dommels Belang ben ik al jarenlang betrokken bij het wel en wee van de inwoners. Ook politiek wil ik mij blijven inzetten i.s.m. verenigingen, het basis-onderwijs en de samenleving in het algemeen. Dommelen is fijn om in te wonen en dat moet vooral zo blijven.

Nummer 9

Loek Timmermans

Hoi ik ben Loek, 30 jaar en woon samen met mijn vriendin Miglena. Ik ben calculator voor een aannemersbedrijf in de spoorbouw. Daarnaast blijf ik fit met voetbal en fitness. En natuurlijk vind ik het leuk om met vrienden en vriendin weekenden door te brengen op het terras of een dagje weg. Ik heb me altijd al bezig gehouden met politiek en ben blij dat ik me nu gericht kan inzetten voor de jeugd en de toekomst van Valkenswaard. 

Nummer 10

Christ Corstjens

Hallo ik ben Christ Corstjens. Ik sta achter Samen voor Valkenswaard vanwege hun kritische  maar open en eerlijke houding. Kritiek als het moet en meedenken naar oplossingen, zoals het hoort. De partij zit midden in de maatschappij en zo moet dat. Oppikken wat er leeft! Via Samen voor Valkenswaard hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan veiligheid, verkeer en voor verenigingen. En dat gaan we samen met u doen.

Nummer 11

Inge van den Dungen

Hoi, ik ben Inge van den Dungen. Met heel veel plezier voetbal ik nog altijd bij de veterinnen van RKVV Dommelen. Stem net als ik op Samen voor Valkenswaard. Zij dragen net als ik ouderen en mensen met een beperking een warm hart toe. Verenigingen en sport staan bij ons hoog in het vaandel. Daar zal ik zoveel als mogelijk mijn steun aan blijven geven.

Nummer 12

Fleur van de Moosdijk

Hai ik ben Fleur van de Moosdijk. Onlangs ben ik er eindelijk in geslaagd om een huis te kunnen kopen. Heel veel leeftijdsgenoten lukt het echter nog steeds niet. We moeten hier samen iets aan doen. Als Valkenswaard weer moet bruisen, dan hebben we jongeren nodig. Geef mij jouw stem om daar samen met 'Jong Samen voor Valkenswaard' wat aan te doen! 

Nummer 13

Mark van der Hagen

Hoi Ik ben Mark van der Hagen. Ik woon al mijn hele leven in Valkenswaard. Veiligheid staat bij mij bovenaan en moet gewaarborgd zijn. Daarnaast ben ik voor een bruisend Valkenswaard met niet alleen veel evenementen maar ook een grote diversiteit daarin. Stem net als ik op Samen voor Valkenswaard, want wij willen hier echt iets in betekenen.

Nummer 14

Toon van den Dungen

Met Samen voor Valkenswaard wil ik me graag richten op de juiste zorg voor ouderen, gezinnen met een kleine beurs en mensen met een beperking. Samen voor Valkenswaard staat voor schuldhulpverlening zonder overtollig papierwerk maar directe hulp. En als verenigingsman in hart en nieren ben ik van mening dat sportaccommodaties een grotere sociale functie kunnen bekleden.

Nummer 15

Suzanne van Dijsseldonk

Samen voor Valkenswaard staat voor mij voor samen leven. De leefbaarheid van ons dorp moet behouden en verbeterd worden. We moeten interessant blijven als gemeente om in te wonen en te leven. En dat betekent voor mij specifiek bv beschikbare en betaalbare huur- en koopwoningen; veilige wijken voor onze kinderen; ruime mogelijkheden om te sporten en weer terug naar ons oude niveau als het gaat om winkelen, uitgaan en recreatie.

Nummer 16

Karin Snoeren

Ik ben zeer actief betrokken geweest en nog bij de Actiegroep Leefbaar Valkenswaard. (Verkeers)veiligheid in zijn algemeenheid maar vooral bij scholen staat voor mij hoog in het vaandel. Met Samen voor Valkenswaard hoop ik daar wat aan bij te dragen.

Nummer 17

Jaimy Jozee

Hoi ik ben Jaimy, 23 jaar. Ik woon en werk in Valkenswaard. Maar net als veel andere jongeren kom ik geen enkele voor mij betaalbare woning tegen. Bouwplannen zijn er genoeg, maar het gaat akelig traag voordat er gebouwd wordt. Daar moeten we met ons allen iets aan doen. Jong Samen voor Valkenswaard heeft daar goede plannen voor en ik steun die van harte. Geef de jongeren een stem!

Nummer 18

Rini Prijs

Ik ben al een tijd met pensioen, wel lekker. Ik ben bij Samen Voor Valkenswaard gegaan, omdat ik het een partij vindt die open staat voor elk idee en opmerkingen die je maakt. Ik vind jeugdzorg en asielbeleid belangrijk maar ook zeker de plaatselijke politiek. Ik hoop via Samen  voor Valkenswaard er mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Nummer 19

Gerrie Timmermans

Jarenlang heb ik in Valkenswaard met mijn vrouw Ans winkels gerund. Door klanten werden wij vaak gewezen op het ontbreken van een fatsoenlijk openbaar toilet met verzorgingsruimte voor kinderen. Precies wat Samen voor Valkenswaard ook wil. Ook een bloemenmarkt - anders dan op donderdag - is een pré voor ons centrum. Namens Samen voor Valkenswaard zal ik mij inzetten om het centrum nog levendiger te maken. 

Nummer 20

Chris van Deursen

Ha ik ben Chris, 22 jaar oud. Ik werk in de bouw en en verhuur af en toe mijn 'slurphut' (mobiele bar). Mijn weekenden vul ik het liefst met motorcross en festivals maar ook stappen met mijn vriendin en vrienden. De politiek begon echt onverwacht. Maar het warme welkom van 'Samen' heeft ervoor gezorgd dat we ermee verder zijn gegaan. Ik hoop met de anderen iets te kunnen doen voor jongeren. En zijn er vragen? Voel je vrij om mij een bericht te sturen.

Nummer 21

Lonneke de Wit

Hoi ik ben Lonneke, 18 jaar oud en samenwonend met mijn ouders en zus. Ik studeer aan de Pabo en werk momenteel bij Valkenhof. In de weekenden vind ik het leuk om wat te doen met vriendinnen en ben altijd in voor een leuk feestje. Ik vind het daarom belangrijk dat we een mooi en bruisend Valkenswaard hebben waar we gezellig met zijn allen samen kunnen zijn. 

Nummer 22

Judith Leijssen

Door mijn studie 'Toegepaste Gerontologie' en bijbaan in een verpleegtehuis heb ik veel affiniteit met ouderen. Ik zet mij dan ook graag in voor zowel mijn eigen leeftijdsgroep als ouderen om de sociale cohesie in Valkenswaard te verbeteren. Daarnaast vind ik milieubewustzijn erg belangrijk en wil ik Valkenswaard stimuleren om duurzamer te leven. 

Nummer 23

Dennis Reijbroek

Hallo, ik ben Dennis. Ik ben zeer geïnteresseerd in lokale politiek en in alles wat er in ons dorp speelt. Ik ga me inzetten voor het behoud van het verenigingsleven, het dorpse karakter en het verbeteren van de verkeersveiligheid bij de (basis) scholen. Zelf ben ik een bouwer bij een corsobuurtschap en dat wil ik nog jaren blijven. Wat zou het mooi zijn als meer jongeren bij de corso betrokken raken. 

Nummer 24

Sandra Cox

Hallo ik ben Sandra Cox, 37 jaar. Ik ben heel actief in het verenigingsleven zoals turnen en lang ook bij tafeltennis. Ik ben ook van mening dat elk kind aan een sport moet kunnen deelnemen. Maar ik besef me ook dat niet elk kind die gelegenheid krijgt. Binnen Samen voor Valkenswaard hebben wij daar veel aandacht voor. Steun aan de stichting Leergeld maar ook aan projecten om kinderen te laten sporten.

Nummer 25

Bryan Daris

Hoi ik ben Bryan, 21 jaar. Ik ben vaak te vinden in uitgaansgelegenheden zowel aan de bar als er achter. Ik ben ook betrokken bij de organisatie van enkele evenementen. Ik kom graag onder de mensen en ken er dus veel. Sinds kort ben ik betrokken bij Jong Samen voor Valkenswaard. Ik hoop meer leven in de brouwerij te kunnen brengen en wil me inzetten voor de jeugd van Valkenswaard. Want alleen al op het gebied van wonen is dat hard nodig.

Speerpunten verkiezingsprogramma

2022 - 2026

Sociaal Domein

 • De armoede in Valkenswaard bestrijden door mensen beter te informeren over regelingen en voorzieningen.
 • Eén loket voor vragen m.b.t. huishoudelijke hulp, PGB, Wet langdurige zorg, verpleeghuiszorg e.d.
 • Meer ‘out of the box’ denken inzake beleid in de zorg. Samen met hulpverleners en ouders willen we hier verandering in brengen. 
 • Meer aandacht voor mensen die de hoge energieprijzen niet kunnen opbrengen.
 • Nadrukkelijk samenwerken met bedrijven die re-integratietrajecten verzorgen. Nadat eerst een traject inclusief drie maanden werk is afgerond, pas volledig vergoeden.
 • Burgerparticipatie: De kracht en de kennis gebruiken van onze inwoners. Daar willen we ook een bedrag voor vastleggen, te starten voor wijkcommissies.
 • Bij bouwplannen mee denken naar de noodzaak/mogelijkheid van voorzieningen.
 • Subsidieaanvragen onder € 500,- voor kleine verenigingen vereenvoudigen.
 • Met Woningbelang, scholen, wijkcommissies, consultatiebureaus en dergelijke werken aan vroeg signalering van probleemgezinnen. Een structureel overleg om gezinnen en jeugdigen tijdig te kunnen beschermen.
 • Valkenswaard is een levendig dorp; in elke kern!
 • Het evenementenbeleid en de procedures van vergunningverlening vereenvoudigen.
 • De samenwerking met de Cultuurraad aantrekken.

Veiligheid

 • Proactief contacten onderhouden met de wijkcommissies m.b.t. de vroege signalering van misstanden.
 • De wijkcommissies meer verantwoordelijkheid geven en de daarvoor noodzakelijk financiële middelen beschikbaar stellen om de veiligheid in de wijk te verbeteren.
 • Bij een (hulp)vraag, kijken we wat kan, niet naar de mitsen en maren.
 • Meer preventieve veiligheidsmaatregelen in de wijk. Vooral rond scholen en de routes er naartoe.
 • Samen met de wijkcommissies uitleg/voorlichting organiseren voor de bestrijding van ondermijning van het gezag en de georganiseerde criminaliteit.
 • Focus op de veiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers, voetgangers, schoolgaande kinderen, mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel.

Leefomgeving

 • Rioolproblemen moeten sneller en actiever worden opgepakt
 • Meer woningen vooral extra voor starters, jonge gezinnen en zorgwoningen: we richten ons zoveel als mogelijk op een tuintje en niet op balkons.
 • Waar mogelijk de initiatieven voor tiny houses en wooncorporaties ondersteunen. Ook het splitsen van woningen.
 • Plannen voor woonlocaties ondersteunen, waar senioren, jonge gezinnen en starters samenwonen met gemeenschappelijke voorzieningen zoals pedicure, fysiotherapeut, kapper, kinderopvang en vormen van recreatie.
 • Woningen in ‘Dommelkwartier’ (deels) en het LTS-terrein behoren tot de mogelijkheden.
 • Een zelfbewoningsplicht instellen voor nieuwbouwwoningen.
 • Het afkoppelen van de regenafvoer, maken van groene daken, geveltuinen, aanplanten van boomspiegels en van minibosjes ondersteunen.
 • Continue aandacht genereren dat groengas en waterstof voor de toekomst het beleid worden.
 • In de wijken gratis drinkwaterpunten realiseren.
 • In het centrum een voorziening toilet, invalidentoilet, moeder-kind ruimte voor voeden en verzorgen realiseren.
 • Wijkbewoners moeten meebeslissen over zaken die in hun wijk spelen zo ook voor kleine locaties voor energieopwekking en energieopslag.
 • Een MBO opleiding in Valkenswaard realiseren
 • De procedures voor evenementen nog eens onder de loep nemen: het verminderen van ingewikkelde regels en aanvraagprocedures.
 • We zijn voorstander van het project Dommelland, maar eerst kijken naar de haalbaarheid alvorens miljoenen uit te geven.

Valkenswaard in de regio

 • Waar mogelijk met andere gemeenten en overheden / organisaties samenwerken in de regio / Brainport.
 • Samenwerken met Heeze-Leende en Cranendonck is oké maar fuseren nee!
 • Komt Heeze-Leende naar ons voor samenvoeging dan staan we daarvoor open.
 • Het realiseren van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (Hasselt-Eindhoven)
 • Wijkcommissies en het Dorpsinitiatief Borkel en Schaft spelen een belangrijke rol.
 • Het behoud van de leefbaarheid in alle kernen van Valkenswaard zien wij als dé kernambitie.
 • Samen voor Valkenswaard doet alles vanuit 100% integer handelen en verlangen dat ook van anderen.
 • Samen voor Valkenswaard staat voor het maken van heldere financiële keuzes en het afleggen van verantwoording daarover.

Mocht je zaken missen die je graag op de website zou zien? Laat het ons weten.

info@samenvoorvalkenswaard.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact Samen voor Valkenswaard

Postadres secretariaat:
Karel Mollenstraat Zuid 94, 5554 CH Valkenswaard

Nicole Emmerik-Jozee
Mob. 06 - 46 242 342
info@samenvoorvalkenswaard.nl

KvK: 70329613

Realisatie website : Zengerink Communicatie  | Creatie