Jong Samen voor Valkenswaard

Het was een heel bijzonder moment toen op 12 mei 2021 tijdens de ledenvergadering besloten werd een jongerenafdeling op te richten.

"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat zal bij onze partij ongetwijfeld in de praktijk blijken.”

Trots dat Valkenswaard een eerste jongerenafdeling krijgt

Wellicht heeft een aantal in het verleden op de JO-PO dag, een politieke dag voor jongeren, al een beetje geroken aan de gemeentelijke politiek. Tijdens deze dag kunnen jongeren proeven hoe het is om raadslid te zijn. Maar dat is altijd nog iets anders dan nu met de oprichting van een jongerenafdeling. “Wij zijn daar echt blij mee”, zegt Fred  Emmerik. “Ook omdat wij als jonge partij de eerste in Valkenswaard zijn die zo’n afdeling heeft. Wij hebben vaker begrepen dat de jongeren zich nauwelijks gehoord voelen in de politiek. 

Dat kan twee oorzaken hebben: ze zijn zelf niet erg actief om daar verandering in aan te brengen of de gevestigde partijen in onze gemeente hebben daar nooit echt aandacht aan besteed. Met Chris van Deursen, Loek Timmermans en Bryan Daris kwamen we al snel op één lijn voor zo’n jongerenafdeling. Deze besloten bij ons de kar te trekken. Later sloten ook Judith Leijssen en Evi van de Ven aan. 

“We hebben vooral de laatste jaren een aantal festiviteiten gemist en dat niet alleen door corona”, zeggen ze. “Wij ervaren in onze eigen vriendenkring dat steeds meer jongeren in de regio naar ander vermaak zoeken. Dat is toch eigenlijk te gek voor woorden. Zo’n mooie gemeente met veel mogelijkheden voor de jeugd die niet benut worden. Zo is er nog altijd een schromelijk tekort aan woningen voor jonge mensen. Het gevolg is dat ze elders onderdak zoeken en Valkenswaard dan verlaten. Die situatie moet stoppen. Natuurlijk kunnen we best begrijpen dat er altijd wel een reden is, waarom bepaalde zaken niet doorgaan. Maar zorg dan voor alternatieven.” “Wellicht kan er via de jongeren aan al die dingen extra aandacht worden besteed”, zegt Emmerik.  "Evi van de Ven is contactpersoon voor de jongeren. Uiteindelijk zijn we er als partij best trots op dat Valkenswaard zijn eerste jongerenafdeling krijgt. Zoals eerder gezegd: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat zal ook bij onze partij Samen voor Valkenswaard ongetwijfeld in de praktijk blijken.”

Jongeren hebben de toekomst

Jong Samen voor Valkenswaard

Onze kartrekkers

Evi Nissen-Van de Ven

Contactpersoon SvV

Hallo ik ben Evi, getrouwd met Dirk, moeder van 2 kids en geboren en getogen in Valkenswaard. Ik werk bij Valkenhof als functioneel applicatiebeheerder. Daarnaast ben ik kynologisch instructeur, politiek actief en ga ik graag met vriendinnen een wijntje drinken of met Dirk lekker uit eten. Binnen SvV was ik één van de jongste actieve leden. Daar is door de komst van Loek, Chris en Bryan een einde aan gekomen. Fantastisch om nu samen met hen voor de jongeren op te komen. 

Loek Timmermans

Voor de toekomst van de jeugd

Hoi ik ben Loek, 30 jaar en woon samen met mijn vriendin Miglena. Ik ben calculator voor een aannemersbedrijf in de spoorbouw. Daarnaast blijf ik fit met voetbal en fitness. En natuurlijk vind ik het leuk om met vrienden en vriendin weekenden door te brengen op het terras of een dagje weg. Ik heb me altijd al bezig gehouden met politiek en ben blij dat ik me nu gericht kan inzetten voor de jeugd en de toekomst van Valkenswaard. 

Chris van Deursen

Eurocircuit en festivals

Ha ik ben Chris, 22 jaar oud en thuiswonend met ouders, broer en zus. Ik werk in de bouw en wissel dit af met ramen wassen en verhuur van mijn 'slurphut' (mobiele bar). Mijn weekenden vul ik het liefst met motorcross en festivals maar ook stappen met mijn vriendin en vrienden. De politiek begon echt onverwacht. Maar het warme welkom van 'Samen' heeft ervoor gezorgd dat we ermee verder zijn gegaan. Ik hoop samen met anderen iets te kunnen doen voor jongeren. En zijn er vragen? Voel je vrij om mij een bericht te sturen.

Bryan Daris

Voor leven in de brouwerij

Hoi ik ben Bryan, 21 jaar en zoon van een horecafamilie (Zomerhof is van mijn ouders). Ik ben vaak te vinden in uitgaans-gelegenheden zowel aan de bar als er achter. Ik ben ook betrokken bij de organisatie van enkele evenementen. Ik kom graag onder de mensen en ken er dus veel. Sinds kort ben ik betrokken bij Jong Samen voor Valkenswaard. Ik hoop meer leven in de brouwerij te kunnen brengen en wil me inzetten voor de jeugd van Valkenswaard. Want alleen al op het gebied van wonen is dat hard nodig.

Judith Leijssen

De stem van jongeren vertegenwoordigen

Hi allemaal! Ik ben Judith, en sinds een aantal maanden lid van Samen voor Valkenswaard. Ik woon hier ondertussen al bijna een jaar samen met mijn vriend Bram. Naast mijn studie Toegepaste Gerontologie en werk in een verpleegtehuis drink ik graag een drankje met vrienden en ben ik regelmatig in de sportschool. Met mijn lidmaatschap bij Jong Samen voor Valkenswaard wil ik graag de stem van jongeren vertegenwoordigen, voor een levendiger centrum, meer woningen en duurzaamheid binnen onze gemeente 

Let op tijdens de verkiezingscampagne

Onze jongeren laten van zich horen (en daarna ook): 

Inge van Poppel-Van den Dungen, Judith Leijssen, Evi Nissen-Van de Ven, Jaimy Jozee, Chris van Deursen, Bryan Daris, Fleur van de Moosdijk, Loek Timmermans en Lonneke de Wit.

Stakenborgakker
Event party 3005668 1280

Er is nog veel te doen

We moeten onze leeftijdsgenoten behouden

Wij zijn bezorgd over het wegvallen van mooie evenementen, de problemen rond het Eurocircuit maar ook over de woningbouw in Valkenswaard. Samen met alle jongeren moeten we ons inzetten om Valkenswaard weer bruisend te maken en woningen betaalbaar.

Sluit je bij ons aan voor meer draagvlak!

Mocht je zaken missen die je graag op de website zou zien? Laat het ons weten.

info@samenvoorvalkenswaard.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact Samen voor Valkenswaard

Postadres secretariaat:
Karel Mollenstraat Zuid 94, 5554 CH Valkenswaard

Nicole Emmerik-Jozee
Mob. 06 - 46 242 342
info@samenvoorvalkenswaard.nl

KvK: 70329613